Mama dapat resipi ni dari Sifu Mama http://www.homechoc.com/, sedapnya ada ooomph... maka jadi laa satu product baru dari mama.. and FYI.. kalau homemade chocolatier yang nak dapatkan wafer tu boleh laa contact Dr. Rahimah ya... kalau yang kat utara boleh contact mama.. lerrr.. mama boleh dapatkan untuk kengkawan....and laku sangat-sangat di sekolah di kalangan kengkawan anak-anak mama.. tiap2 hari disuruh buatnya.. masalah problem mama pulak.. hahaha.. mama ni dah takde kertas pembalut dan juga memang takde label.. muahahahaha
Ni resipinya ya....thank you sooo much Sifu... semuga rezekimu bertambah-tambah dengan mengongsikan ilmu yang sungguh berharga ni....
http://www.homechoc.com/2010/01/paillete-feuilletine-biskut-wafer.html
Ini resipi yang boleh dicuba:
Peanut butter crispy
200 gm coklat susu yang telah ditemper (atau compound)
20 gm peanut butter (atau paste kekacang lain eg hazelnut paste)
10 gm paillete feuilletine
Cara:
1. Campurkan peanut butter dan paillete feuilletine kedalam coklat susu couverture yang telah ditemper.
2. Masukkan kedalam mould coklat mengikut bentuk digemari, kemudian keraskan....bila dah jadi boleh dinikmati bersama keluarga.
...mana nak beli paillete feuilletine, bolehlah ke onlineshop kami.
Modern Chocolates by Nendo Japan
-
Sekarang ni saya dah jarang tengok berita tentang coklat tetapi
sekali-sekala bila terjumpa posting yang interesting timbul minat semula
untuk mencuba ....
9 years ago