Assalamualaikum





Welcome and Selamat Datang to Momzie's Chocblog.



Blog asal kepunyaan Nenek Kebayan ni dah diwariskan pada mama untuk tempek segala mcm mengenai cokelat dan juga aktiviti kelas cokelat mama.



KELAS ASAS 'HOMEMADE CHOCOLATE CANDY PADA 15/01/2011 JAM 2.00 PTG. YURAN RM250/-. DI BAYAN BARU, PENANG. SMS / TALIPON 019 5434174
- FULL HOUSE...


Saturday, July 23, 2011

DURIAN PRALINE - YUMMYY YUMMYYY


DURIAN PRALINE CHOCOLATEresipi asal Lembaga Koko Malaysia (Durian Truffle)
resipi Asal LKM - diubah suai oleh LeenJB



BAHAN
500 ml whipping cream
250 gm REAL white chocolate
200 gm isi durian yg dikisar


PENYEDIAAN

-Didihkan krim dalam periuk sehingga mendidih sedikit (merenih) dan padamkan api {perlu selalu kacau untuk mengelakkan berketul}.
- Masukkan isi durian yang telah dikisar {perlu selalu kacau untuk mengelakkan berketul}.
- Setelah itu, kacau isi durian tadi sehingga sebati dan campuran tersebut suam (tidak berketul)
- Masukkan coklat putih dan kacau hingga sebati dan naik minyak.
- Alihkan dalam bekas aluminium
- Tutup dengan clear plastik
- Biarkan sejuk pada suhu bilik
- Simpan dalam peti sejuk semalaman.

Sediakan sehari awal sebelum digunakan.